Äpplekaka med kokos

4-6 port

Ingredienser
4 syrliga äpplen
2 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
100 g smör eller margarin
1 dl vetemjöl
2 1/2 dl kokosflingor

smör eller margarin till formen


Sätt ugnen på 175°. Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kokos och det svala matfettet. Rör ned blandningen i äggsmeten.

Skala, halvera och kärna ur äpplena. Lägg äpplehalvorna med kupiga sidan uppåt i en smord form.

Häll över smeten och grädda äpplekakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Äpplekakan serveras ljummen med vaniljglass, vaniljsås, eller lättvispad grädde eller creme fraiche.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0