Bannan kladdkaka

Enkelt recept på en god kladdkaka med banansmak.
 Tid: 45 minuter, varav 15 minuters jobb
 8 portioner

Ingredienser:

  • 150 g
  • 2 st
  • 3 dl
  • 2 tsk
  • 4 msk
  • 1,5 dl
  • 2 st mogna

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.

Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.

Rör i det smälta smöret.

Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.

 

Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill. (Jag brukar använda teflonform och smörjer inte den.)

 

Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.

 

Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.

 

1. Vispa ägg och socker. 2. Tillsätt vaniljsocker och kakao. 3. Tillsätt vetemjöl. Blanda därefter i det smälta smöret.

4. Blanda ner bananerna. Man kan hacka dem innan men jag körde bara med elvispen. 5. Häll smeten i en form och grädda i ugnen. 6. Den färdiggräddade banankladdkakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0